ΔΥΝΑΜΗ, ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΧΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ2ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕ ΜΟΡΦΗ PDF

 

 

Σήμερα η απεργία πείνας 22 πολιτικών κρατουμένων που έχει ξεκινήσει από τις 2 Μαρτίου βρίσκεται στην 30η ημέρα της διεξαγωγής της. Είναι φανερό ότι η κατάσταση όχι μόνο της υγείας, αλλά και της ίδιας της ζωής των απεργών πείνας βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, σε σημείο οριακό.

Τούτο πιστοποιείται από τα σχετικά ανακοινωθέντα των θεραπόντων ιατρών. Το ίδιο γεγονός επισημαίνει ήδη με ψήφισμά της η Γενική Συνέλευσης Ιατρών Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νικαίας, η οποία με πρόσφατό ψήφισμά της (30/3) ζητεί την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών πείνας.

Στον αγώνα αυτό συμπαρατάσσονται οι πολιτικοί κρατούμενοι από την Τουρκία που κρατούνται στις φυλακές του ελληνικού αστικού κράτους, οι οποίοι, από τις 11 Μαρτίου, έχουν ξεκινήσει κυλιόμενες απεργίες πείνας ως έμπρακτη εκδήλωση διεθνιστικής αλληλεγγύης.

Θέλουμε να δηλώσουμε δημοσίως, ενώνοντας την φωνή μας με το κίνημα συμπαράστασης, την υποστήριξή μας στα δίκαια αιτήματα των πολιτικών κρατουμένων απεργών πείνας και να εκφράσουμε την ολόψυχη αλληλεγγύη μας στην ύστατη μορφή αγώνα που έχουν επιλέξει.

 

Είναι αλήθεια ότι στις ιδεολογικές μας διαφορές με τους απεργούς πείνας, όπως επίσης και με τον αναρχικό χώρο, μάς χωρίζει πραγματική ιστορική και πολιτική άβυσσος. Όσον αφορά δε την τακτική της «ατομικής τρομοκρατίας» έχουμε διατυπώσει την ρητή μας αντίθεση στις προγραμματικές μας θέσεις και σε κείμενα που έχουμε δημοσιεύσει.

Όμως, η άβυσσος αυτή εδώ γεφυρώνεται περίφημα με την κοινή μας ριζική αντίθεση στο αστικό κράτος και το κεφάλαιο, στο πρόταγμα της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, στην δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς τάξεις -για να μην μιλήσουμε για τα αιτήματά τους, τα οποία είναι δίκαια και απολύτως συνυφασμένα με τις αναγκαίες στοχεύσεις του προλεταριακού ταξικού κινήματος.

Εν πάσει περιπτώσει, για μας αποτελεί θέση αρχής η άνευ όρων αλληλεγγύη στους εχθρούς του αστικού κράτους· μια θέση που εκφράζει τα ιστορικά συμφέροντα της εργατικής τάξης και αποτελεί κεκτημένο του επαναστατικού κινήματος.

Στιγματίζουμε την στάση της συριζέικης κυβερνητικής σοσιαλδημοκρατίας, η οποία ως στυλοβάτης και διαχειριστής του συστήματος μέσα σε μόλις δύο μήνες, ύστερα από την αντιμνημονιακή και αντιαυταρχική της ρητορεία, απέδειξε ότι είναι ένας ακόμη υπηρέτης των συμφερόντων της κεφαλαιοκρατίας και συνεχιστής της αστικής εξουσίας.

Η δε αθλιότητά της καταδεικνύεται περίτρανα από τα όσα υποκριτικά υποστήριζε ως αξιωματική αντιπολίτευση για την απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού και φαρισαϊκώς διακήρυττε για τις φυλακές, την καταστολή και την «αντιτρομοκρατική» νομοθεσία, και τα όσα σήμερα πράττει έναντι των τωρινών απεργών πείνας, οι οποίοι δεν ζητούν στο τέλος-τέλος τίποτε άλλο από την άμεση και πιστή εφαρμογή των σχετικών προεκλογικών εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και την στοιχειώδη αξίωση της μη ποινικοποίησης της… συγγένειας.

Ντροπή, τέλος, στην «ακροαριστερή» -εντός, εκτός και επί τα αυτά μέρη- συριζέϊκη αρματωσιά που εδώ και τόσο καιρό κάνει πως δεν καταλαβαίνει.

Αθήνα, 1η Απριλίου 2015

Σύντροφοι Διεθνιστές

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: